Sobre nosaltres

Barna Brass Quintet

La història de Barna Brass Quintet es va iniciar al 1975 quan un grup de companys de la secció de metall de la Banda Municipal de Barcelona decideixen ampliar la seva tasca professional a un terreny més cambrístic. Amb el nom de «Cuarteto de Metal» Albert Garcia (Trompeta), Francesc Brunet (Trompeta), Amadeu Puntí (Trombó) i Agustí Gimeno (Tuba) inicien un cicle de concerts per les Escoles Municipals de Barcelona sota la direcció de Joan Guinjoan. Aquesta formació anirà canviant-ne els integrants i el nombre de músics, tot i que va mantenir un fil comú: fins al dia d’avuí, el fet de ser companys de la Banda Municipal de Barcelona.

En 1978 es va incorporar Manolo Montesinos (Trompa). Llavors es va ampliar la formació a un quintet de metall que es va anomenar «Aureum». Es realitzaran concerts per tot Catalunya, amb què es donarà a conèixer una sonoritat nova per a un públic que no estaba acostumbrat a escoltar formacions de metall.

De la inquietud per experimentar noves sensacions neix en 1992 «Metroppolità», un quintet de metall amb percussió amb l’ajuda de Rafael Reig Roca i la novetat de dos noves incorporacions: Francesc Villaescusa (Trompeta) i Francesc S. Orteu (trombó). L´èxit d´aquesta agrupació es reflecteix tant en els innombrables concerts com en el cicle de «Serenates d´estiu al Turó Parc».

Finalment al 2004, aquell «Cuarteto de Metal» del 1975 es transformarà en «Barna Brass Quintet». El grup conserva en un principi alguns membres com Manolo Montesinos, Albert Garcia i compta amb la participació assídua de Rafael Reig.

El concepte de Barna Brass Quintet defineix el treball per fomentar i extendre la música de cambra per tota Barcelona i la resta de Catalunya. Es proposa ampliar l´èxit a un àmbit musical tant nacional com internacional.

Santiago Gozálbez Jordà

Trompeta

Beniarrès (Alacant) 1980.

El professor Alfonso Faus ha estat el seu mestre de trompeta.

En els cursets en els quals ha participat han intervingut els professors Alfonso Faus, Maurice Benterfa, Vicente Campos, José Ortiz, Eric Aubier i Rubén Marqués.

En 1997 va ser demanat per fer dos concerts aamb l’Orquesrta Simfònica d’Alacant.

També va guanyar el Concurs Nacional de Joves Intèrprets i va ser admès a la Jove Orquestra Nacional. El 1999, amb la banda de Bunyol, va fer una gira per França, Luxemburg, Holanda, Alemanya i Bèlgica.

Va aprovar oposicions a la plaça de trompeta-fliscorn a la Banda Municipal de Barcelona el 1999.

El 2001 va assolir el primer premi de Trompeta en la categoria de Grau Superior.

Santiago Gozálbez Jordà

INSTRUMENTO

TROMPETA

Jesús Munuera Castelló

Trompeta

Lugar (provincia) fecha.

És un músic i trompetista nascut a Fortaleny (València).

Va estudiar el Títol Superior de música en l’especialitat de trompeta al Conservatori Joaquín Rodrigo de València i ha realitzat cursets amb trompetistes com Juan Carlos Alandete, José Maria Ortí, David Pastor, Eric Aubier, Maurice André i el quintet Spanish Brass Luur Metalls.

Ha col•laborat amb l’Orquestra Reina Sofia, l’Orquestra Nacional d’Espanya i des del 2009 és membre de la Banda Municipal de Barcelona.

Jesús Munuera Castelló

INSTRUMENTO

TROMPETA

Manolo Montesinos Arrué

Trompa

Benaguasil (València), 1958.

En 1970 obté una beca per acabar els seus estudis de música al Conservatori Superior de Música de València, que acaba en 1976.

El 1973, ingressa com a solista en la Banda del Conservatori de València.

En 1976, forma part de l’Orquestra Simfònica de Las Palmas.

L’any següent aconsegueix, per oposició, la plaça de solista en l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i també la de solista a la Banda Municipal de Barcelona, on treballa ara. Ha col•laborat en l’OBC.

Amb BARNA BRASS QUINTET, ha ofert concerts didàctics i actuacions en grans teatres de Catalunya.

Manolo Montesinos Arrué

INSTRUMENTO

TROMPA

Rubén Zuriaga Acitores

Trombó

Paterna (València) 1973.

Obté el títol de Professor Superior de Trombó el 1998 i el del Bombardí el 1999 (va aconseguir el Premi Final).

Cursos amb J. Marqués, J. Miñana, V. Nogués, i R. Tortajada, B. Slokar, G. Milliére, J. Mauger i B. Perelló. Integrant de l’OJM.

Col•laboracions en les bandes municipals de Madrid i Huelva i les orquestres municipal de València i Filharmònica de la U. de València.

Des del 2000 i per oposició, exerceix com a bombardí solista de la Banda Municipal de Barcelona, i des de 2002, com a fiscorn solista de la Cobla Simfònica de Catalunya.

Compagina el quartet de trombons Projecte 4 i amb BARNA BRASS QUINTET.

Rubén Zuriaga Acitores

INSTRUMENTO

Trombó

Antoni Chelvi Olmo

Tuba

Canals (València) 1975.

Obté la màxima qualificació de professor i el 1998 acaba el cicle superior amb l’especialitat en tuba al Conservatori de València.

Va obtenir el CAP per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Col•laboracions amb l’OBC i l’Orquestra Teatre del Liceu.

En 1999 va guanyar per oposició la plaça de tuba a la Banda Municipal de Barcelona.

La seva dedicació a la música de cambra s’ha materialitzat en diversos projectes: fundador del quintet de metall BARNA BRASS QUINTET, director del grup de tubes Barcelona Ensemble.

Ha estat solista de recitals amb l’acompanyament del pianista Douglas M. Bringas.

Antoni Chelvi Olmo

INSTRUMENTO

Tuba

RESERVES

SI VOLS contractar-nos, POTS FER-HO AQUÍ.

contacte

RESERVES

SI VOLS contractar-nos, POTS FER-HO AQUÍ.

contacte