Audicions

Barna Brass Quintet

El quintet de metall Barna Brass Quintet ofereix un servei educatiu amb diferents audicions didàctiques embarcant totes les edats, des de “Fantasia del Metall” pel nivell infantil fins a “Viatge a través del Metall” per secundària i batxillerat. Aquest projecte educatiu neix de la necessitat per conèixer i difondre els instruments de vent-metall i escoltar-los en directe.

Les diferents audicions didàctiques han sigut dissenyades per un equip pedagògic format per professors de tots els nivells, tenint en compte els objectius de cada etapa escolar. Any rere any us volem facilitar la tasca de gaudir de la nostra música en directe i per aquest motiu ens desplacem a la vostra escola per adaptar-se a qualsevol aula, gimnàs o sala d’actes.

Descobreix el so del metall

Per a primària (cicle mitjà i superior) i secundària.

L’obra musical és per a quintet de vent metall i narrador.

Tot comença quan el quintet interpreta la primera peça denominada obertura “Fanfara de Paul Dukas“ i els nens amb entusiasme comencen a rebre les fortes vibracions dels instruments de metall.

Durant la primera part de l’audició s’escoltaran diferents peces on els instruments presentats seran els solistes, per exemple, en la trompeta escoltarem un blues “Amacing grace”, en la trompa un pas-doble “Rotllo i canya”, en el trombó un fragment de l’òpera de “Carmen de G. Bizet“ i en la tuba el fragment del “Carnaval dels Animals“ imitant a l’elefant.

L’explicació de l’altura de cada instrument estarà reforçada per la intervenció d’unes mànegues que demostraran la diferència de llargària d’una trompeta o de la tuba o siga el so agut i el so greu, la utilització de la sordina també és un exemple significatiu per demostrar els canvis de timbre de cada instrument.

En la segona part de l’audició per una part l’alumne tindrà l’oportunitat d’interpretar una cançó amb un instrument anteriorment seleccionat per ell mateix i per altra podrà gaudir de diferents peces interpretades per Barna Brass Quintet.

(La Pantera rosa, la vida és bella, carnaval dels animals, Titànic….)

trompa

Música: Arxiu de Barna Brass Quintet

Text: Toni Chelvi

Descarrega’t la guia didàctica

Fantasia del Metall

Per a educació infantil i primària (cicle inicial).

¡¡¡ Que divertit seria escoltar la trompeta amb una animació visual !!!

Les imatges i el so fan un còctel màgic de pura fantasia que absorbiran amb l’interès de passar una estona divertida. Es presentaran els instruments amb un suport visual de fragments infantils que tots els nens identificaran.

El quintet comença el concert amb una introducció, com si es tractés d’una pel•lícula de dibuixos animats, amb l’ajuda d’una pantalla a la part superior que tots els nens gaudiran.

El presentador comença presentant els instruments, d’agut a greu comença amb la trompeta on l’instrumentista interpretarà cançons com «el Rei lleó», amb imatges que els nens quedaran meravellats per la seva familiaritat.

Succesivament es presentaran la resta d’instruments com la trompa interpretant «la Bella i la bèstia», el trombó «la Pantera rosa» i la tuba «101 Dalmats» entre altres. Al finalitzar la presentació dels instruments, els nens faran una demostració de la seva veu, cantant una cançò de les escoltades anteriorment.

L’espectacle acabarà amb un ball per reconeixer les diferents parts del cos amb «El Joan petit quan balla».

trombon

Música: Arxiu de Barna Brass Quintet

Text: Toni Chelvi

Descarrega’t la guia didàctica

Gèneres del cinema

Per a primària (cicle superior) i secundària.

El cinema, com qualsevol art, es pot classificar de molt diverses maneres, tenint en compte que tota classificació no és altra cosa que una convenció per entendre i estudiar millor el cinema.

Barna Brass Quintet ens presenta una classificació simple del gèneres cinematogràfics amb imatges d´un projector que ens ajudarà a relacionar tot el que estem escoltant durant l´audició.

En aquesta audició l´alumne gaudeix d´un doble estímul, per una part s´escoltaran les diferents bandes sonores dividides en gèneres cinematogràfics i per altra es reforçarà la visualització d´imatges en gran pantalla.

Es sentiran les músiques dels grans compositors de pel•lícules com John Williams (Indiana Jones), James Horner (Titànic) i Lloyd Webber(El fantasma de l´òpera)

trompeta

Música: Arxiu de Barna Brass Quintet

Text: Toni Chelvi

Descarrega’t la guia didàctica

Viatge a través del metall

Per a secundària.

Us imagineu un viatge pel temps amb les sonoritats dels instruments de vent-metall?

En aquesta audició podrem gaudir de la música dels diferents estils artístics on el presentador farà un breu resum de les característiques més importants, des de l’edat mitjana fins a la música avantguardista del segle XX.

Les fanfares eren tocs d’instruments de metall de l’edat mitjana per donar la benvinguda a les autoritats reials i és així com comença la nostra audició.
Tot seguit el presentador explica les característiques de la música del renaixement on la música instrumental la trobem als palaus, així doncs el quintet interpretarà una dansa de l’època portant a l’oient a una festa reial.

La següent parada serà el barroc i s’explicarà termes com el cànon, la policolaritat, el baix continu, etc. En aquesta interpretació el quintet canvia la seva formació per envoltar la sala i crear un efecte estereofònic amb el cànon de Pachelbel.

Aquest viatge continua pel classicisme, romanticisme fins a arribar al segle XX on l’alumnat es sentirà més identificat per una música més familiar i més a prop de la societat en la qual viu.

tuba

Música: Arxiu de Barna Brass Quintet

Text: Toni Chelvi

Descarrega’t la guia didàctica

En el cas que no tingau lloc a la vostra escola disposem d’un auditori on podeu venir a escoltar els nostres espectacles. Veure el mapa
Decora encara més la teva classe amb una agrupació clàssica com és el quintet de metall, també disposeu d’una fitxa per a què els vostres alumnes ho puguin treballar a la classe.

Les nostres audicions, descarrega’t el tríptic
Descarrega’t el pòster i la fitxa

RESERVES

SI VOLS contractar-nos, POTS FER-HO AQUÍ.

contacte

RESERVES

SI VOLS contractar-nos, POTS FER-HO AQUÍ.

contacte